Richard Feenstra

Ik ben geboren in 1964 in Wijk aan Zee. In 1970 verhuisden we naar Zaandam, waar ik tot 1995 in de buurt ben blijven hangen. Daar is de belangstelling voor fotografie ontstaan, vooral tijdens mijn bijbaan bij de straatfotograaf op de Zaanse Schans. Ik kocht indertijd, toen ik een jaar of 17 was, mijn eerste reflex: een Nikon FG en wat zoomlenzen erbij. Eigenlijk was ik meer een vakantiefotograaf die een breed scala aan 'plaatjes' vastlegde. Van landschap tot detail en van personen gericht tot mensen spontaan in actie. De interesse was er, maar de prikkeling tot gemotiveerd nadenken ontbrak nog.
Na de analoge spiegelreflex maakte ik een korte uitstap naar een compact camera toen digitale fotografie interessant begon te worden. Geen 36 opnames meer en niet pas achteraf het resultaat zien. Door het 'experimenteel kunnen raakklikken' en het resultaat direct op het scherm te kunnen bekijken werd de uitdaging groter. In 2005 kocht ik een digitale spiegelreflex: de Canon EOS 350D. Inmiddels ben ik overgestapt op een '650D' en heeft ook het glaswerk een upgrade gekregen.
De fotoclub zie ik als welkome aanvulling op mijn interesse: door actie en reactie idee├źn en kennis uitwisselen met mensen met dezelfde interesse. Voor fotografie geldt letterlijk: je moet 'het licht zien'. Op de club wordt dat rijkelijk aangevuld: het vastlegde licht leren zien met een ander z'n ogen!

Foto's van Richard: