Afsluiting seizoen 2017-2018

Op vrijdag 29 juni 2018, aan het einde van het clubseizoen vond de jaarlijkse barbecue plaats. Na jaren gastvrij bij Monique en Ben te zijn ontvangen, waren we dit keer welkom bij de kantine van de Korfbalclub EKVA.  Het weer was prima.

Jan en Charles hadden de leiding over de barbecue en alles geregeld: barbecues, heel veel briketten, vlees en vis.  Toen iedereen aankwam stonden alle tafels gezellig buiten.  Al gauw bleek dat er meer mensen met barbecuetalent zijn bij de club: Ben en Johan.  En Frans maakte voor alle visliefhebbers heerlijke zalmpakketjes.  Ieder zat heerlijk te genieten van een goed maal en dito gesprek.  Na het vlees kwam ook nog het zelfgemaakte mango- en chocoladeijs van Frans en een kopje thee of koffie.  Nadat met vereende krachten alles weer was opgeruimd, werd er nog een partijtje tafelvoetbal gespeeld.

Een zeer geslaagd einde van het seizoen!

Tekst: Nicole Bakker, foto's: Nicole Bakker, Perla Michiels

Fotograaf van het Jaar 2017-2018

Woensdagavond 20 juni 2017 was de voorlaatste clubavond van het seizoen en traditiegetrouw wordt dan de Fotograaf van het Jaar verkozen.  Ditmaal was Maarten Feenstra jurylid.  Maarten woont en werkt in Almere.  Hij is al jaren actief als fotograaf en heeft voor kranten en tijdschriften gewerkt.  Tegenwoordig werkt hij voor diverse opdrachtgevers en doet dat zowel in de studio als daarbuiten.

Ieder lid mocht drie foto's ter beoordeling mee laten dingen aan de wedstrijd.  De foto's die dit seizoen meegedaan hebben aan de Foto van de Maand, gepresenteerd zijn op een portfolio-avond of gemaakt zijn tijdens een clubactiviteit mochten worden ingezonden.  Zowel de clubleden als het jurylid konden punten toekennen aan de foto's en uiteindelijk kwam een winnaar naar voren.  Daarnaast mocht Maarten nog eervolle vermeldingen uitreiken.

De eervolle vermeldingen gingen dit jaar naar Charles Moreu, Richard Feenstra (afwezig en staat daarom niet op de foto's) en Frans Kleine Staarman.  De derde prijs werd gewonnen door Patricia Benjamins.  De tweede prijs ging naar Monique van Eeuwijk.  De eerste prijs was opnieuw voor Hendrik Walda die zich komend seizoen voor de derde maal op rij Fotograaf van het Jaar mag noemen en de wisselbeker mee naar huis heeft genomen.

De drie foto's van de eerste, de tweede en de derde prijswinnaar, alsmede de eervolle vermeldingen zijn hier te zien.

Dank aan Nicole Bakker voor het organiseren van deze wedstrijd en Maarten Feenstra voor de jurering.  Felicitaties aan alle winnaars!

Foto's: Nicole Bakker, 20 juni 2018