Uitslag Bondsfotowedstrijd 2022

Op 3 juli 2022 is in Deventer de uitslag bekend gemaakt van de Bondsfotowedstrijd (BFW) 2022.  De Bondsfotowedstrijd wordt jaarlijks door de Fotobond georganiseerd en alle bij de Fotobond aangesloten fotoclubs kunnen hier aan deelnemen. De jury bestond dit jaar uit Carol Olerud, Gerard Hol en Marty Hermans.

Met in totaal tien foto’s van diverse fotografen deed Fotoclub Almere ook dit jaar weer mee en twee van onze leden hebben genoeg punten behaald voor een bronzen vermelding.  Wij zijn uiteraard supertrots op deze prestatie!

Onze felicitaties gaan uit naar:

Monique van Eeuwijk Charles Moreu
Monique van EeuwijkCharles Moreu

Fotograaf van het Jaar 2021-2022

Donderdagavond 16 juni 2022 was de voorlaatste clubavond van het seizoen en traditiegetrouw wordt dan de Fotograaf van het Jaar verkozen.  Ditmaal was Joshua Rood jurylid.  Joshua woont en werkt in Almere. Hij is al jaren actief als fotograaf en mag diverse grote bedrijven tot zijn klanten rekenen.

Ieder lid mocht drie foto's ter beoordeling mee laten dingen aan de wedstrijd. De foto's die dit seizoen meegedaan hebben aan de Foto van de Maand of gemaakt zijn tijdens een clubuitje mochten worden ingezonden.

De derde prijs werd gewonnen door de winnaar van vorig jaar: Charles Moreu.  De tweede prijs ging naar Monique van Eeuwijk.  De eerste prijs was voor Jan Ouwendijk die zich komend seizoen Fotograaf van het Jaar mag noemen en heeft de wisselbeker mee naar huis genomen.

De drie foto's van de eerste, de tweede en de derde prijswinnaar zijn hier te zien.

image 21 06 22 09 22

Op de foto van links naar rechts: Charles Moreu (derde plaats), jurylid Joshua Rood, Jan Ouwendijk (eerste plaats) en Monique van Eeuwijk (tweede plaats).

Dank aan Jan de Groot voor het organiseren van deze wedstrijd en Joshua Rood voor de jurering. Felicitaties aan alle winnaars!