Jaarlijkse BBQ als afsluiting van een mooi fotojaar 2022-2023

Een mooi terugkerend ritueel van het fotojaar is onze barbecue-avond op de laatste donderdag van juni. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind, ondanks een bewolkte avond, en hebben we kunnen genieten in de tuin van onze gastvrouw Marguérita en gastheer Lourens. Dank jullie voor deze gastvrijheid.

Naast het lekkere eten, drinken en bijpraten met elkaar zijn er een aantal vaste onderdelen op deze avond.

We kijken even terug op het afgelopen jaar en feliciteren de fotograaf van het jaar. In dit geval is Jan Ouwendijk in de prijzen gevallen.

Ook wordt het nieuwe jaarprogramma uitgedeeld. Aan de hand van de wensen en ideeën van de fotoclubleden heeft de jaarprogrammacommissie (JPC) de afgelopen weken een nieuw programma voor het seizoen 2023-2024 samengesteld en kan iedereen de komende weken alvast aan de slag om inspiratie op te doen voor de diverse thema’s voor de foto van de maand, te starten in september met een zomerse foto.

Helaas nemen Hans Geijs en Perla Michiels afscheid van onze club. Bedankt voor jullie jarenlange inzet en succes gewenst bij jullie verdere fotografie-activiteiten.

Iedereen een mooie zomer toegewenst en tot in september.

Tekst: Inge van den Akker
Foto's 1-13: Lourens (via Marguérita)
Foto's 14-18: Perla Michiels

Fotograaf van het Jaar 2022-2023

Donderdagavond 22 juni 2023 was de voorlaatste clubavond van het seizoen en traditiegetrouw wordt dan de Fotograaf van het Jaar verkozen. Ditmaal waren Danny van Kolck en Wim Nessing jurylid. Beide heren hebben ruime ervaring met het maken en bewerken van foto's.

Ieder lid mocht drie foto's ter beoordeling mee laten dingen aan de wedstrijd. De foto's die dit seizoen meegedaan hebben aan de Foto van de Maand of gemaakt zijn tijdens een clubuitje mochten worden ingezonden.

De derde prijs werd gewonnen door de winnaar van twee jaar geleden: Charles Moreu. De tweede prijs ging naar Hendrik Walda. De eerste prijs was voor Jan Ouwendijk die zich komend seizoen, net als dit jaar, Fotograaf van het Jaar mag noemen en heeft de wisselbeker mee naar huis genomen.

De drie foto's van de eerste, de tweede en de derde prijswinnaar zijn hier te zien.

Fotograaf van het Jaar 2022 2023

Op de foto van links naar rechts: Hendrik Walda (tweede plaats), Jan Ouwendijk (eerste plaats) en Charles Moreu (derde plaats).

Dank aan Jan de Groot voor het organiseren van deze wedstrijd en Danny van Kolck en Wim Nessing voor de jurering. Felicitaties aan alle winnaars!